Kick-box EB Szerda

Egy nehéz nap a kick-box EB-n – HÁRMAN A DÖNTŐBEN!

Ahogyan ez várható volt, egyre keményebbek a küzdelmek a Budvában megrendezett WAKO Junior és Kadett Kick-box Európa-bajnokságon. Hiába, a tét nagy, és a döntőkhöz közeledve egyre kiélezettebbek a küzdelmek, felfokozott a hangulat. Van itt minden, ami egy ilyen erőpróba velejárója, idegeskedés, örömteli és kellemetlen meglepetések, kiugró teljesítmények, látványos összeomlások… Ilyen egy Európa-bajnokság. Az látszik, hogy óriási harci kedvvel és becsvággyal jöttek ide a válogatottak tagjai. Ezekből kijutott a magyar válogatottnak és benne a Békés megyei versenyzőknek is.

A napot a formagyakorlatosok kezdték. A kadet csapat (benne a füzesgyarmati Bak Ágnes Panna) és a junior csapat (tagjai közt az orosházi Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel) egyaránt második lett, vagyis két ezüstérem bekerült a képzeletbeli zsákba. A formagyakorlatosok után kezdődtek a küzdelmek. Többen már a döntőbe jutásért álltak csatasorba. Az újonc Szaszák Dominik a legjobb négy közt könnyedén lépett át bolgár ellenfelén. A döntőben a másik bolgár versenyzővel, Plamen Bozsinovval csap majd össze. A jó formában lévő Petró Lili szintén bolgár ellenfélt vert meg a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen. A döntőt az ír Ella Murtag-al vívja majd, aki nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. Malatyinszki Bendegúz abban a kick-light szabályrendszerben jutott döntőbe a bolgár Victor Nenkov ellen, amiben előtte nem is látszott esélyesnek. A döntőben az a moldáviai Ivan Raischi lesz az ellenfele, akit light-contactban simán vert a selejtezők során. Remélhetőleg nem lesz a döntőben moldáviai visszavágás.

Amúgy nem számít egyedinek az, hogy valaki egy korábbi ellenfelével találkozik egy másik szabályrendszerben. Így járt Kása Hanna a szlovén Koroseccel, nem is hozott neki szerencsét ez a találkozás. Hanna így bronzérmeket gyűjtött be, csakúgy, mint Malatyinszki Bendegúz light-contactban. Nem hozott szerencsét és érmes helyezést ez a nap Koszecz Boglárka, Leszkó Kitti és Viczián Dániel részére sem, Dani ráadásul a végén meg is sérült. Így a Békés megyeiek 10 éremnél tartanak, de hogy milyen színű lesz a kollekció, az függ a csütörtöki döntőktől és az utolsó napi csapatversenytől.

1.sz. tatami küzdőtér

10:00
Kadet 37 kg. Szaszák Dominik – Plamen Bozsinov (Bulgária) DÖNTŐ!

11:12
42 kg. Petró Lili – Ella Murtag (Írország) DÖNTŐ!

3. sz tatami küzdőtér

11:21
Kadet 57 kg. Malatyinszki Bendegúz – Ivan Raischi (Moldávia) DÖNTŐ!

A formagyakorlat csapatok, középen Puravecz Péter szöv.kapitány
Petró Lili, Debreczeni Dezső,Haba József
Debreczeni Dezső vezető-edző, Szaszák Dominik, Haba József edző
Malatyinszki Bendegúz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük