JALTE közgyűlés

JALTE közgyűlés – fontos változások

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartotta meg a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) az évet lezáró, s egyben tisztújító közgyűlését. Az előző elnökség mandátuma lejár, s itt új elnökséget és felügyelő bizottságot választottak a küldöttközgyűlés résztvevői. A résztvevők egy perces tiszteletadással adóztak a klub törzsszurkoló „apukájának”, a legendás „Opa Fater”, Opauszki Tamás emlékének.

Először az elmúlt négy évet értékelték az elnökség tagjai. Debreczeni Dezső az által vezetett point-fighting csoport, az un. Debreczeni team munkáját értékelte. Az utóbbi évek sok viszontagságot hoztak, teremhiány a COVID miatt, elmaradt versenynek sokasága. Ennek ellenére a csoport eredményes maradt, sőt, a legutóbbi utánpótlás világbajnokság az eddigi legeredményesebb szereplését hozta. Természetesen ez nem történhetett volna meg a szülők támogatása nélkül. Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzata, vezetése, képviselői is jelentősen támogatták a gárdát, s pályázati pénzek,egyéni támogatók segítsége is közrejátszott abban, hogy a nagy mértékben megnövekedett költségeket elő tudták teremteni.

Lovas István ügyvezető alelnök elemzése szintén arról tanúskodott, hogy gyakran erőn felüli feladatott jelentett a versenyzési lehetőségek biztosítására. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak a kiemelt kick-box szakosztályból áll az egyesület, hanem mellette még eredményesen dolgozik a többi szakosztály is: az ITF taekwwon-do, a shotokan karate, a WT Taekwondo, az aikido, a goshinkai karate és az ultramaraton sportolói, s működnek szakcsoportok is, akiknek a sportolási, versenyzési tevékenységét szintén biztosítani kell! A szűkös anyagiak elosztása nem egyszer jelentett feszültséget. Miután már a februári közgyűlésen jelezte Lovas István, hogy negyven év után tovább nem tudja az egyesület vezetését vállalni, felhívta a figyelmet arra, hogy az új vezetésnek minden szakosztályra és szakcsoportra oda kell figyelni, gondját kell viselni.

Azt egyesület többi szakosztályának, csoportjának munkáját Gregor László elnökségi tag értékelte, kitérve az országos bajnokságok eredményességére és a médiában való megjelenésre. Az egyesület sportolói a négy év alatt 64 egyéni országos bajnoki címet, 60 ezüstérmet és 34 bronzérmet szereztek annak ellenére, hogy a 2020 és 2021 évben az országos bajnokságok nem kerültek megrendezésre. Az egyesület a médiában sokat szerepelt, ismert Békéscsabán s az országban.

A küldöttközgyűlés a beszámolókat elfogadta.

Ezután a választásra került sor, amely során a következő tisztségekre választották meg a jelölteket.

Az egyesület ügyvezető elnöke Debreczeni Dezső lett.

Az elnökségbe Malatyinszki Mihály, Dohányos András, Krajcsó István és Gregor László került be.

A rendkívül fontos Felügyelő Bizottság elnöke Haba József lett, tagjai Farkas András és Balázs Sándor.

A leköszönő alelnök, Lovas István érdemeit, munkájának elismerését a küldöttgyűlés jegyzőkönyvileg egyhangúan szavazta meg.

Ahogyan ez lenni szokott, elismerésekkel zárult a nap. Az utánpótlás világbajnokság egyéni és csapat világbajnokainak adták át a díjakat Lovas István és Debreczeni Dezső. Az igazi munka viszont csak most kezdődik, remélhetőleg olyan eredményesen, mint a versenyzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük