Élsportolói fogadás: az év legjobbjait díjazták Békéscsabán

Az előző év legeredményesebb békéscsabai sportolóit, edzőit és egyesületeit díjazták kedden a békéscsabai városháza dísztermében megtartott élsportolói fogadáson, s ezen nagy számban vehettek részt a békéscsabai József Attila lakótelepi Tömegsport Egyesület tagjai . A rendezvényen átadták a Békéscsaba Sportjáért kitüntetéseket Farkas Andrásnak. Bekerült Békéscsaba Halhatatlan Sportcsillagai közé a kick-boxos Debreczeni Dezső.

A Himnusz hangjai után Szarvas Péter polgármester „sportos” évértékelőjét hallgathatták meg a vendégek.

Először a „Békéscsaba Sportjáért” elismeréseket adták át, amit Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke és Farkas András, a shotokan karate egyik honi úttörője vehette át.

Farkas András hozta létre a Shotokan karate szakosztályt, amely a mai napig működik. Versenyzőként világ- és Európa-bajnoki címet nyert. Edzői, felkészítői tevékenysége során a tanítványai több, mint 300 érmet nyertek a különböző nemzetközi és hazai viadalokon. Farkas András 2020-ban megszerezte a VII. danos fokozatot. Ez nemcsak európai, hanem világviszonylatban is nagyon magas elismerésnek számít.

További elismeréseket is átnyújtottak sportolóknak és felkészítőiknek. A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület kick-boxosai közül Viczián Dániel, Opauszki Dávid, Szikora Bence, Fábián Kíra, Peregi Botond, Debreczeni Frida, Jancsó Lili, Tóth Kevin, Petró Lili, Pántya Réka, Matuska Máté, Káli Zoltán Márk, Debreczeni Lilla és Petró Laura járulhatott a díjátadókhoz.

A sportszakmai tanácsadó testület döntése alapján Békéscsaba Halhatatlan Sportcsillagai közé került Debreczeni Dezső, minden idők legismertebb és legsikeresebb békéscsabai kick-boxosa. Nyolc alkalommal állt fel az Európa-bajnokságokon a dobogó legfelső fokára, s ugyancsak nyolc alkalommal a világbajnokságokon és edzőként tevékenykedik, megszámlálhatatlan éremmel térnek haza rendre az aktuális világversenyekről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük