Kick-box Athen Challenge

Sikeres kick-box hétvége Athénban

A hétvégén rendezték meg Görögország fővárosában, Athénban az Athén Challenge kick-box Európa-kupa 2023 elnevezésű rangos versenyt, ahová a békéscsabai József Attila lakótelepi TSE Debreczeni team csoportjának 16 versenyzője utazott ki, hogy megküzdjön a hazai és világranglista pontokért. A három napos versenyen 21 ország, 106 csapata 551 versenyzőjének 998 nevezését adta le. Fárasztó versenynapok és kemény küzdelmek jellemezték a viadalt, ami jó néhány kellemes meglepetést is tartogatott a csapat tagjainak és az őket irányító Debreczeni Dezső VI.Dan vezetőedzőnek is

A versenyen nagyon szép eredmények születtek, de ez a tudatos felkészülésnek és a kitartó fegyelmezett munkának, valamint a céltudatosságnak köszönhető. Természetesen kellemes meglepetést okozott Jancsó Lili, aki első évesként a Kadet 2 korcsoportban két súlycsoportot is megnyert, valamint Tóth Izabella, aki kezdő versenyzőként a döntőig tudott menetelni. A 16 versenyző 6 arany, 6 ezüst és 11 bronzérmet szerzett, így a csapat az éremtáblázaton az előkelő 12. helyen végzett.

Kezdők versenye:

Az orosházi Contact KTHE kick-box klub 3 versenyzővel és 2 edzővel képviselte magát a görögországi Európa kupán. Az egyébként nem pontszerző verseny, mint állomáspont a magyar világkupára történő felkészülés, a formába hozás jegyében került előtérbe. A csapat kísérőjeként volt jelen Balogh Dávid a Flip Unit vezető edzője, aki az akrobatikában volt segítségére a versenyzőknek. A megszokottakhoz képest eltérő kategóriákban, az egyes zenei versenyszámokban nők és férfiak vegyesen, a lágy és kemény stílusú versenyzők ellenfelekként léptek tatamira. Mindhárom versenyző hozta a tőle megszokott formát. Kotvics-Varga Máté kirobbanó formában teljesített a pusztakezes kategóriákban, míg Brebovszky Zoltánnak a fegyveres kategóriában kellett felülmúlnia önmagát a győzelem érdekében. Halustyik Cintia kivételes fegyvermanipulációs képessége ellenére kontrollt vesztett a kamák felett, de még így is előkelő dobogós helyezést ért el. Az összességében 3 arany, 2 ezüst, 3 bronzérem alapján a verseny megfelelő gyakorlási és felkészülési lehetőségnek bizonyult. Bak Ágnes Panna (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat) pedig a 16 éves haladó kategóriában a pusztakezes formagyakorlatban első helyezést ért el.

Point-fighting szabályrendszer

Felnőtt korosztály

63 kg. 2.Viczián Dániel
50 kg. 3.Petró Lili

Junior korosztály
50 kg. 3.Petró Lili

Kadet 2 (ifjúsági) korosztály

37 kg. 2.Petró Bálint
42 kg. 3. Petró Bálint
52.kg. 3.Matuska Máté
37 kg. 2.Debreczeni Frida
42 kg. 3. Debreczeni Frida
46 kg. 3.Fördős Jázmin Dóra

60 kg.
1.Jancsó Lili
2.Tóth Izabella

65 kg. 1.Jancsó Lili

Csapat:
1.Békéscsabai JALTE – Debreczeni team (Debreczeni Frida, Fördös Jázmin, Jancsó Lili, Tóth Izabella)

Kadet 1 (serdülő) korosztály

32 kg. 3.Szikora Gergő Mihály

37 kg.
2.Szikora Bence
3.Szikora Gergő Mihály

42 kg. 2. Szikora Bence
28 kg. 1.Nátor Petra
32 kg. 3.Debreczeni Lilla
37 kg. 1.Szekeres Flóra
42 kg. 3.Petró Laura Lilla

Csapat:
3.Békéscsabai JALTE – Debreczeni team (Debreczeni Lilla, Nátor Petra, Petró Laura)

Kezdők versenye:

Kadet 2 (Ifjúsági korosztály)

37 kg. 1.Kovács Benjámin

Képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük