Kick-box Athen Challenge

Sikeres kick-box hétvége Athénban

A hétvégén rendezték meg Görögország fővárosában, Athénban az Athén Challenge kick-box Európa-kupa 2023 elnevezésű rangos versenyt, ahová a békéscsabai József Attila lakótelepi TSE Debreczeni team csoportjának 16 versenyzője utazott ki, hogy megküzdjön a hazai és világranglista pontokért. A három napos versenyen 21 ország, 106 csapata 551 versenyzőjének 998 nevezését adta le. Fárasztó versenynapok és kemény küzdelmek jellemezték a viadalt, ami jó néhány kellemes meglepetést is tartogatott a csapat tagjainak és az őket irányító Debreczeni Dezső VI.Dan vezetőedzőnek is

A versenyen nagyon szép eredmények születtek, de ez a tudatos felkészülésnek és a kitartó fegyelmezett munkának, valamint a céltudatosságnak köszönhető. Természetesen kellemes meglepetést okozott Jancsó Lili, aki első évesként a Kadet 2 korcsoportban két súlycsoportot is megnyert, valamint Tóth Izabella, aki kezdő versenyzőként a döntőig tudott menetelni. A 16 versenyző 6 arany, 6 ezüst és 11 bronzérmet szerzett, így a csapat az éremtáblázaton az előkelő 12. helyen végzett.

Kezdők versenye:

Az orosházi Contact KTHE kick-box klub 3 versenyzővel és 2 edzővel képviselte magát a görögországi Európa kupán. Az egyébként nem pontszerző verseny, mint állomáspont a magyar világkupára történő felkészülés, a formába hozás jegyében került előtérbe. A csapat kísérőjeként volt jelen Balogh Dávid a Flip Unit vezető edzője, aki az akrobatikában volt segítségére a versenyzőknek. A megszokottakhoz képest eltérő kategóriákban, az egyes zenei versenyszámokban nők és férfiak vegyesen, a lágy és kemény stílusú versenyzők ellenfelekként léptek tatamira. Mindhárom versenyző hozta a tőle megszokott formát. Kotvics-Varga Máté kirobbanó formában teljesített a pusztakezes kategóriákban, míg Brebovszky Zoltánnak a fegyveres kategóriában kellett felülmúlnia önmagát a győzelem érdekében. Halustyik Cintia kivételes fegyvermanipulációs képessége ellenére kontrollt vesztett a kamák felett, de még így is előkelő dobogós helyezést ért el. Az összességében 3 arany, 2 ezüst, 3 bronzérem alapján a verseny megfelelő gyakorlási és felkészülési lehetőségnek bizonyult. Bak Ágnes Panna (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat) pedig a 16 éves haladó kategóriában a pusztakezes formagyakorlatban első helyezést ért el.

Eredmények:

Képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük