A.J.K.A. Shotokan karate országos bajnokság Békéscsabán

A.J.K.A.  Shotokan Karate Országos Bajnokság Békéscsabán

Békéscsabán, az Erzsébethelyi Általános Iskola sportcsarnokában a József Attila La-kótelepi Tömegsport Egyesület Shotokan Karate Szakosztálya rendezte az A. J. K. A. Shotokan Karate Szövetség 2023 évi országos bajnokságát, amelyre 8 klub 68 nevezést adott le.

A szövetségnek három Békés vármegyei shotokan karate klub is tagja, így nem csoda, hogy sok versenyző innen került ki. A győztesek egy éve a szervezet országos bajnoki címének védői.

Sensei Csákvári László VIII.DAN, a tekintélyes főbíró nyitotta meg a versenyt, majd a szövetég vezetője, a rangidős magyar karate mester, Sensei Sáfár László X.DAN szólt a versenyzőkhöz. Kiemelte a karate jelentőségét, azt, hogy közösség formáló szerepe van, és az egyéni fejlődésen túl fontos helye van a versenyzésnek is. A Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, Shihan Gregor László VIII.DAN is köszöntötte a megjelenteket. S a Himnusz után elkezdődött a verseny.

Azt lehetett látni, hogy zömében felkészülten érkeztek Békéscsabára a versenyzők. A kritikus személetű Sensei Sáfár László szerint a bemutatott formagyakorlatok és küzdelmek az övfokozatoknak megfelelőek voltak. A Sensei Farkas András VII.DAN vezette JALTE mint rendező is helytállt, s így jó hangulatban ért véget az országos bajnokság, ahol a vármegyei harcosok összesen 10 arany, 12 ezüst és 9 bronzérmet szereztek.

Békés vármegye igazi fellegvárnak számít a szövetség életében, hiszen a szervezet nyáron, júliusban a nemzetközi táborát Gyulán tartotta, s az országos táborra október elején, Békéscsabán került sor. Három kiemelkedő eredmény szűk hazánkban, egy évben- ez nem lehet véletlen!

Eredmények:

Képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük