Aikido DAN vizsga Békéscsabán

Aikido DAN-vizsga Fényesen!

A harcművészetek nagy családjában kiemelt fontosságú az övvizsga. Alkalmas arra, hogy a lemérje az irányzat követelmény rendszerét, a felkészüléskor javítsák a hibákat. S nem utolsó sorban a sikeres vizsgázó elfoglalhatja új helyét a szigorú hieharchiában.

Vannak olyan harcművész irányzatok – s ilyen az aikido is -, ahol nincs verseny, vagyis a vizsga az egyik fontos jellemzése az elért tudásnak.

Október végén Békéscsabán egy patinás, nemrégiben átadott új DOJO, a fényesi Dojó Sportegyesület (Békéscsaba, Fényesi utca 213.) adott otthont a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország (NASZM) Dan Vizsga lebonyolításának. A vizsgabizottság egy tanuló fokozatra vizsgázót is elbírált.

A mestervizsgára jelentkezők megmérettetése az Aikikai által elismert Dan Vizsga Bizottság előtt zajlott. A bizottság tagjai: elnök sensei Márton Imre 6.Dan, a NASZM (Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország) vezető instruktora, sensei Pintérné Gazdag Anett 6.Dan, sensei Héjja László 5. Dan volt. Vagyis valóban tapasztalt, magas fokozatú és hozzáértő vizsgabizottság bírálta el a látottakat. A segítő mester Balázs Sándor 3.DAN, a békéscsabai József Attila Lakótelepi SE edzője volt.

Sikeres vizsgát tett 4 fő. Budapestről Csizmadia Dóra 2. Dan fokozatot, Bozor Ákos 1.Dan fokozatot, Békéscsabáról Erdei Tamás 1.Dan fokozatot, Erdei Máté 2.Kyu fokozatot szerzett.

A vizsgák reggel 9 órakor kezdődtek. A lebonyolítás gördülékenyen, jól szervezetten, jó hangulatban zajlott. Emlékezetes lett nem csak a sikeres vizsgázóknak, hanem a vizsgabizottságnak is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük