Petró Lili Európa-bajnok!

Kick-box Európa-bajnokság: Petró Lili aranyérmes!!!

A kick-box Európa-bajnokság csütörtöki napjára a Békés megyeiek szempontjából felgyorsultak az események. Ahogyan az egész versenyt a kiszámíthatatlanság és az erősen változó szerencse – balszerencse jellemezte, úgy ez a csütörtökre is elmondható volt. Ekkor szállt csatasorba az Európa-bajnoki címekért a békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni team három versenyzője, Szaszák Dominik, Petró Lili és Malatyinszki Bendegúz. Szaszák Dominik szoros, balszerencsés mérkőzésen a szószoros értelmében az utolsó pillanatban vesztett a bolgár Plamen Bozsinov ellen 4 : 2 arányban. Nem nagy különbséggel, s nem csak közhely, hogy ezüst is szépen csillog. Ugyanez vonatkozik Malatyinszki Bendegúz kick-light döntőjére, amit 2 : 1 arányban a moldáv Ivan Raischi nyert meg. Pedig reménykedtünk, hogy Bendegúz ugyanúgy győz majd, mint a light-contact mérkőzésen a selejtezők során. Úgy tűnik, a moldáv kiismerte Bendegúzt, s a combrúgásos küzdelem mégis más műfaj, mint a light-contact. A 2.hely értékes, meg kell becsülni!

Petró Lili az ír Ella Murtag ellen lépett tatamira. Az írek hagyományosan jók point-fightingban és nagyon harcos stílusban küzdenek. Itt szerencsére vitán felül Lili volt a jobb, uralta a mérkőzést, és 16 : 11  arányban győzve szerezte meg élete második korosztályos Európa-bajnoki címét. Megérdemelt volt győzelme, nem csoda Debreczeni Dezső vezető-edző és Haba József edző óriási öröme a mérkőzés végén. Szép volt Lili!!!

A Csütörtöki döntők értékelése:

Szaszák Dominik jól teljesített. A döntőben végig Ő irányított. A végén, döntetlen állásnál tanácsoltuk azt, jobb lenne a hosszabbításra bízni a döntést, mert az a mienk lett volna, de Dominik úgy érezte, hogy van egy pillanat, és el lehet dönteni a döntőt. Ez nem jött be, s az ellenfél nyert egy fejrúgással az utolsó tizedmásodpercben.

Malatyinszki Bendegúz ugyanazzal a moldáv versenyzővel vívott, akit már a light-contactban legyőzött. Ami ott működött, a sok bevitt fejrúgás, most nem jelentett nagy előnyt, mert a moldáv, aki kimondottan a combrúgásokra épít, rögtön ezekkel a technikákkal válaszolt is. Ennek ellenére a végén még Mi vezettünk, de az utolsó 20 másodpercben Bendegúz elfáradt, s jöttek a moldáv fejrúgásai, s fordított…nagyon büszke vagyok rá, hogy három szabályrendszerben is helyt állt. Igazából a point-fighting mérkőzését sajnálom.

Petró Lilit könnyen dicsérem, és nem csak a megnyert Európa-bajnoki cím miatt. Versenyzőim közül egész évben talán Ő tett legtöbbet a győzelemért, edzésmunkáját tekintve. Az Európa-bajnokságon is ez tükröződött, meggyőzően küzdött, a döntőben is egyben volt, végig uralta a mérkőzést. Ezt az ír lányt a budapesti Világkupán egy ponttal győzte le, de most sokkal magabiztosan, igazából hiba nélkül hozta a döntőt.

Debreczeni Dezső vezetőedző értékelése

Pénteken pihenő vár a versenyzőkre, de szombaton többen érdekeltek lesznek a point-fighting csapatversenyen. Hátha bővül az éremkollekció…!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük