WT Taekwondo verseny

Sikeres Taekwondo szereplés Mogyoródon!

2024. március 23.-án rendezte meg a Magyar Taekwondo Szövetség a „Diákbajnokság és Engrich Mariann Emlékversenyt” Mogyoródon, ahol 27 egyesületből 340 versenyző jelent meg és mérhette össze tudását és erejét. Mint ismeretes, a WT Taekwondo része az olimpiai játékok programjának is. A bajnokságon két fő szabályrendszer volt – Poomsae (formagyakorlat) és a Kyorugi (küzdelem) – valamint a sportolóknak lehetőségük volt összemérni gyorsaságukat is egy „Gyors rugó” versenyszámban is. Békés Vármegyéből, Békéscsaba várost a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) WT Taekwondo szakosztálya képviselte, ami a megye egyetlen WT TAEKWONDO szakosztálya is egyben.

A szakosztályból 5 fő nevezett be Kyorugi (küzdelem) versenyre számokban és 2 fő nevezett be Poomsae (formagyakorlat). A JALTE WT szakosztály versenyzői közül mindenki nagyon ügyesen szerepelt és a lehető legjobb formáját hozta, aminek meg is volt az eredménye, mert minden versenyző felálhatott a dobogóra, hogy átvegye a kiharcolt helyezéseit.

Poomsae versenyszámban az alábbi eredmények születtek:
Erdei Sabire 7. kup, Verterán „C” kategóriábanII. helyezett
Györgyi Dóra 9. kup, Junior „C” kategóriábanII. helyezett
A forma versenyzők felkészítését
Lányi Réka Katalin 3. dan mester segítette

Kyorugi versenyszámban az alábbi eredmények születtek:
Gyuricza Ádám 1. kup, Junior „A” kategória -51 kgII. helyezett
Rusznák Pál 7. kup, Kadet „B” kategória +61 kgII. helyezett
Györgyi Dóra 9. kup. Junior „B” kategória -61 kgII. helyezett
Fajzi Gergő 4 kup, Kadet „A” kategória -37 kgIII. helyezett
Borsos András Levente 7. kup, Kadet „B” kategória -37 kgIII. helyezett
A versenyzők felkészítését Gyuricza Imre I. dan mester
(WT szakosztály vezető edző) segítette

Gyorsrúgó versenyszámban az alábbi eredmények születtek:
Gyuricza Ádám 1. kupI. helyezett
Györgyi Dóra 9. kupIII. helyezett
Fajzi Gergő 4 kupIV. helyezett

A versenyzők mellett a verseny lebonyolításában a JALTE WT szakosztályból 2 fő vett részt versenybíróként és vezették az egész napos küzdelmeket, hogy a versenyzők a tiszta küzdelmek között versenyezhessenek a Taekwondo szabályai szerint, Lányi Réka Katalin 3. dan és Fajzi Dániel 2. dan versenybírók.

A Békéscsabai WT Taekwondo sportolóinak felkészítéséért valamint az edzések vezetéséért Gyuricza Imre 1. dan mester a WT szakosztály vezetőedzője felel. Az edzéseket és a felkészítéseket segíti Matusik Andrea 3. dan mester, Lányi Réka Katalin 3. dan mester, Fajzi Dániel 2. dan mester, Szedoglavits Györgyi 1. dan mester.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük