Budapesti Kick-box Világkupa

Hazai, eredményes pályán: Kick-box Világkupa Budapesten!

A nemzetközi kick-box sport világának egyik legfontosabb versenye a budapesti Világkupa, amely akkora versennyé nőtte ki magát, hogy a szervezőknek el kell gondolkozniuk azon, hogy három naposnál hosszabb legyen a verseny, ne legyenek a versenynapok maratoni hosszúságúak. Galambos Péternek, a Magyar kick-box Szövetség elnökének a véleménye ez, aki természetesen elégedetten szemlélhette azt, hogy 39 ország 263 csapatának 1760 versenyzője 3128 nevezést adott le. 12 pást és három ring működött folyamatosan a Budapesti olimpiai Központban (BOK csarnok) A 13. küzdőtér egy külön teremben működött, a nagy létszámú formagyakorlat versenyzői gárdának otthont adva. Természetesen a magyar élmezőny is elindult a hazai rendezésű világkupán. A hazai versenyzők részére külön tétet jelentett, hogy ez volt az utolsó ranglista verseny, ahol a ranglista pontokat még gyarapítani lehetett a szeptemberi olaszországi, jesoloi Junior és Kadett Kick-box Világbajnokságra utazó magyar válogatottba kerülés érdekében. A három nap a megszokott hangulatban telt el, örömök, csalódások, hangos drukkolás, szélsőséges megnyilvánulások, igazi versenyhangulat, emlékezetes küzdelmek jellemezték a kick-box sport hazai ünnepét.  A megnyitó ünnepségen többek között Galambos Péter magyar elnök, Schmitt Pál, volt köztársasági elnök és Roy Baker WAKO elnök köszöntötte a résztvevőket, Király István, a WAKO európai elnöke és Dr.Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke társaságában.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül öt megyei klub versenyzői indultak el. Felkészülten érkeztek, nagy csatákat vívtak, s bőven jutott a trófeákból is. Összesen 16 első, 21 második és 19 harmadik hely jutott megyénk sportolóinak, zömében point-fighting és formagyakorlat szabályrendszerben. A sok jó eredmény és sikeres versenyző közül nagyon nehéz kiemelni bárkit is. A felnőttek között a battonyai Mezei Nikolett csapat és egyéni versenyszámban is aranyérmes lett, s kick-light kategóriában nyújtott teljesítménye alapján a legjobb női kick-lightosnak választották és különdíjban részesült. Jancsó Lili és Szekeres Flóra egyéniben duplázott csakúgy, mint a kondorosi Petrovszki Márton. Brebovszki Zoltán és Petrovszki Márton a csapattal együtt háromszor léphetett a dobogó legfelső fokára. Bár érmet nem szerzett, de a ringes Mármarosi Patrikot csak az ukrán világbajnok tudta megállítani. A sok utánpótlás érem sok ranglista pontot is jelent. Nem unatkozott a füzesgyarmati Gasparik Róbert nemzetközi bíró sem, volt munkája bőven!

A Világkupa után elkezdődhet a számolgatás, ki hol végzett a ranglistán, s elkezdődik az a számolgatás is, hogy mennyibe kerül majd és hogyan lesz előteremtetve az utánpótlás világbajnokságon indulók költsége, ami minden évben sorsdöntő kérdés.

Ezzel a tavaszi versenyidény még nem ért véget, hiszen a formagyakorlatosok Orosházán rendezik meg a Magyar Bajnokságot július 2-án. Ekkor lesz teljes az utánpótlás világbajnokság indulóinak listája.

Eredmények:

Képek: