Kick-box Plovdiv Open

Csabai kick-box éremdömping Plovdivból

A versenyzők lételeme a versenyzés, hiszen ez jelenti a számukra a fontos motivációt. A WAKO nemzetközi versenynaptárát meglehetősen „megtépázta” a koronavírus járvány. Egymás után maradtak el el olyan rangos világkupák, mint az Irish Open, az olasz pointfighting Cup, az Austria Classic, Athen Challenge. Ezeken a megmérettetéseken a magyar utánpótlás kick-boksz versenyzők legtöbbször kiemelkedően eredményesen szerepeltek. A versenyek elmaradása nem csak motiváció hiányát jelentette, de a felkészülést is gátolta az év legfontosabb versenyére, a korosztályos világbajnokságra. A Ezért is nagyon fontosak az elérhető egyén versenylehetőségek, s ezért utazott Bulgáriába, Plovdivba a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) Debreczeni Dezső vezette point-fighting kick-box csapata, a Plovdív Open „B” kategóriás nemzetközi versenyre, amelyen magyar, bosnyák és bolgár sportolók vettek részt.

Nagy kihívást jelentett a verseny a fiataloknak. A bolgár kick-box az utóbbi években ugrásszerűen fejlődött a tatamis szabályrendszerekben. Edzőtermek, a versenylehetőségek biztosítása, jó marketing munka, meghatározó olasz sztáredző szerződtetése – mind azt mutatta, hogy a fejlődés nem véletlen. A csabai fiatalokat bizony nagy erőpróba elé állította a verseny, jól szolgálva fő célját, a felkészülést. Megállták a helyüket, hiszen a 19 érmet szerzett csapatból a negyedik helyen végeztek az éremtáblázaton 19 arany, 11 ezüst és 9 bronzéremmel. Debreczeni Frida, Szikora Bence és Jancsó Lili 3 aranyérmet szerzett, de nem sokkal maradt le Viczián Dániel sem két arany és egy ezüstérmével. A sikerhez hozzájárult Laurincz Boglárka és Viczián Dániel segédedzői munkája és Malatyinszki Mihály szervező tevékenysége.

Debreczeni Dezső vezetőedző gondolatai a versenyről:

„A szinte a teljes bolgár kick-box mezőnyt felsorakoztató versenyre meghívást kapott a Debreczeni Team csapata. Amikor megérkeztünk, szívélyes fogadtatásban volt részünk, amiről a vendéglátó sportbarátaink gondoskodtak. Nagyon színvonalasan megrendezett, jól szervezett, nagyon jó versenyen vehettünk részt. Az egész verseny ideje alatt minden gördülékenyen haladt. Az erős mezőnyben, igazán szoros meccseket vívtak versenyzőink, nemzetközi és kontinensviadalokról jól ismert versenyzőkkel is.

Tapasztalt, sportszerű bíráskodás jellemezte az egész versenyt. A verseny a felkészülésen túl, lehetőséget biztosított a bolgár és bosnyák mezőny feltérképezésére, amit a hazai pályájukon tehettünk meg, ezzel még több tapasztalatot szerezve az elkövetkező versenyidőszakra.

Szóba került egy hosszú távú együttműködési javaslat a vendéglátó Star Team csapatával. Miszerint a nagy nemzetközi versenyek elmaradása miatt újra kell gondolni a versenyek szervezését, és ha kisebb létszámmal is, de meg kell próbálni a nemzetközi mezőny csapataiból néhányat egy adott ország kick-box mezőnyével megismertetni. Hasonlóan, mint ahogyan erre most sor került. Tervek szerint a nem túl távoli jövőben, Békéscsaba is otthona lehet hasonló, nemzetközi csapatokat is vendégül látó rangos utánpótlás kick-box versenynek.”

Eredmények:

Képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük