Sporthétfő Békéscsabán

Évek óta hagyomány, hogy Békéscsabán megrendezik a Sporthétfő rendezvényt, ami alkalmat ad a város sportklubjainak a bemutatkozásra, az esetleges új tagok toborzására. Ebben az évben négy alkalommal kerül sor erre a késő délutáni rendezvényre, s az első alkalom sikeresen lezajlott.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a Viharsarok BUDO SE és a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tartott nyilvános edzést. A Viharsarok BUDO SE egy változatos aikido edzést tartott Berek József III.DAN irányításával. Az aikido-t jellemző puszta kezes technikákon kívül bothasználat, kés támadás elleni védekezés színesítette a programot. Jó pár érdeklődő szemlélődő állt meg az aikidosok edzésénél. A rendelkezésre álló két és fél óra utolsó részét az egyesület capoeira csoportja töltötte ki látványos bemutatóval.

A JALTE 6 harcművész szakosztálya közül most a Shihan Gregor László VIII.DAN vezette Seibukan-goshinkai karate csoport önvédelem centrikus edzésén a puszta kezes technikákon kívül bot, nunchaku gyakorlás, karate-kihon, pontütő pajzsos edzés, kick-box edzés adott ízelítőt a változatos gyakorlásból.

Nem csak érdeklődők látogattak el Békéscsabán a Szent István térre. Körbe látogatta a különböző sportágak képviselőit Békéscsaba polgármestere. Szarvas Péter, Varga Tamás alpolgármester és Dr. Szigeti Béla, a sportbizottság elnöke is, jelezve, milyen fontos tényező Békéscsabán a sport, a sportélet. A sporthétfő sorozata folytatódik, szeptember 6-án, 13-án és 20-án többek között számos harcművész csoportot ismerhetnek meg a város lakói. Hátha az edzéseken is viszont láthatjuk a mostani érdeklődőket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük