Kick-box Diákolimpia döntő

Békéscsabán, a városi Sportcsarnokban és a mellette található vívócsarnokban került megrendezésre a Kick-box Diákolimpia Országos Döntője, általános és középiskolás korosztály részére.

Igen, a rendezők a vívócsarnokot is kibérelték, mert ott zajlott a zenés formagyakorlatok versenye. A Sportcsarnokban pedig hat küzdőtéren csapott össze a 300 versenyző, 476 nevezést leadva.

Miután a magyar kick-box utánpótlás az első ötben található nemzetközi szinten, és ez a Diákolimpia Döntő egyben válogató verseny is az augusztusi, belgrádi utánpótlás világbajnokságra, pörgős, izgalmas és gyakran túlfűtött hangulatú mérkőzéseket láthatott a szép számú közönség.

A versenyorvosok sem unatkoztak, hiszen kemény küzdősport lévén akadt munkájuk bőven a hosszúra nyúlt versenynapon.

A diákolimpiai Himnusz zenéjére, megyénként, mazsorettek és ovis kick-box palánták felvezetésével vonultak be a versenyzők. Az ünnepélyes megnyitókor Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város sportért felelős alpolgármestere és Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke köszöntötte beszédben a résztvevőket.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, Gregor László a „Kiváló Harcművész” díjat adta át múlt év legeredményesebb női és férfi versenyzőjének, Mezei Nikolettnek és Puravecz Péternek.

Serleggel ismerték el Galambos Péter elnöknek és Zrínyi Miklós mesteredzőnek Békés megye harcművészeit segítő több évtizedes munkáját. Szabó Gábor főbíró bemutatta a népes versenybírói kárt, majd még kezdődött a késő estig tartó verseny.

A rendező békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tagjai mindent megtettek a sikeres rendezés érdekében és ez úton is köszönik a Magyar Diáksport Szövetség maximálisan segítő hozzáállását, amivel végig segítette a Debreczeni Dezső vezette szervező bizottság munkáját. Szükség is volt erre a segítségre, hiszen először rendeztek ilyen feltételekkel kick-box diákolimpiát, és a sikeres versenyt látva remélhetőleg nem utoljára!

A Diákolimpia Döntőt támogatói:

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Magyar Diáksport Szövetség, Magyar Kick-box Szövetség, József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület, JALTE-Debreczeni team szülői kollektívája, Békés Megyei Harcművész Szövetség, Fa, Henkel-Mayer Gábor, Tatár pékség, BUX pékség, Archibona KFT, Zsilák Ádám Mester klub, HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény, Kondorosi Kick-box  SE, Alföld Vívó Akadémia, Gyöngyfüzér Kézimunka és Rövidárubolt, Újkígyós Városgazdálkodási és Fejlesztési Kft, Park étterem és kávézó, Újkígyós, Olimpia pizzéria, Újkígyós, Szabó Tünde Zsuzsanna – Napközi Konyha Újkígyós, Muntyán György autószerelő mester, Satis mobil interprojekt kft.

Eredmények:

Képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük